Skip to content

Senior Data Engineer

Hot ITem

Wat ga je doen

Hot ITem helpt organisaties verbeteren met behulp van data. Bij het inrichten van data, BI en een analytics-architectuur komt veel techniek kijken. We zoeken ervaren Data Engineers die begrijpen hoe data waarde kan toevoegen voor onze klanten, en die in staat zijn de juiste en nieuwste technologieën hiervoor in te zetten. Ben je tevens op zoek naar een plek waar je als mens centraal staat, je in projectteams werkt, snel resultaat kan boeken en wordt omringd door gedreven data professionals? Lees dan verder.

Jouw rol als Data Engineer

Hoe kun jij jouw expertise inzetten?

 • Bijvoorbeeld bij klanten in de nutssector waar een Microsoft Azure native stack gerealiseerd moeten worden, bestaande uit o.a. ADLS, Data Factory, Synapse, Azure AS en PowerBI.
 • Design en ontwikkeling van nieuwe data platformen waarbij meerdere legacy on-premise omgevingen naar de cloud gemigreerd moeten worden als onderdeel van complexe landschap transformaties.
 • Realiseren van data pipelines m.b.v Databricks in de educatieve sector.

Samen met een projectteam bestaande uit o.a. Data Engineers, Informatieanalisten, Architecten en Business Consultants verzorg jij de complete aanpak en technische stack bij onze klanten. Je werkt aan het realiseren van data pipelines binnen de benodigde data-architectuur. Hierbij maak je gebruik van oplossingen op o.a. AWS-, Azure- of Google cloud. Daarnaast begeleid je junior en medior Data Engineers in de projecten.

Binnen Hot ITem zijn we vendor agnostisch, dus geen technologie op het gebied van data is ons te gek! Naast Azure native oplossingen zoals ADLS, Synapse en Data Factory werken wij ook met bijvoorbeeld Snowflake, AWS native oplossingen, DataBricks en diverse andere 3rd party ETL-tools zoals Informatica, SAP BODS, etc. Daarnaast werken we met eigen datagedreven infra en ontwikkelframeworks Het ontwikkelen richting real-time operational intelligence speelt bij ons een belangrijke rol. Nieuwe concepten als datamesh, datahubs en lakehouses passen we toe in onze architectuur. Wil je hier meer van weten of helpen ontwikkelen, dan kan dat bij ons altijd. En van spreken op congressen tot het opnemen van podcasts; wij stimuleren een actieve bijdrage van harte!

Nieuwsgierig? Hier vind je de blogs en klantcases van Hot ITem en vergeet het filmpje van collega Data Engineer René Kuipers niet te bekijken:

Wat bieden wij

Dé kans om je te ontwikkelen als Cloud Coach richting onze engineers, teams aan te sturen als Tech Lead of trekker van een Agile expertise of innovatiegroep te worden. Je continu kunnen ontwikkelen als professional, gesteund door ervaren peers en korte lijnen met onze CTO. Onze actieve Engineering competentie zit op jouw deelname te wachten.

 • Salaris tussen de € 4.400,- en € 6.900,- o.b.v. 40 uur
 • Een contract voor onbepaalde tijd met mogelijkheid tot parttime werken
 • Een leasebudget en bonusregeling
 • Telefoon en laptop
 • Onkostenvergoeding én internetvergoeding
 • Sabbatical opties en goede pensioenverzekering
 • 27 vakantiedagen en 2 prestatieverlofdagen
 • Flexibel werken: regie over je eigen werktijden - naast thuis en bij de klant, bieden we je een goed bereikbare werkplek in Amsterdam met een prachtig uitzicht over het IJ
 • Wekelijkse stoelmassage, een gym, dakterras en Danz Café waar je altijd even een praatje kunt maken met je collega’s

Wat breng jij mee

Als ervaren Data Engineer ben je van nature lui, daarom wil je zoveel mogelijk automatiseren voor jezelf en de klant. Je hebt ervaring met het bouwen van data-oplossingen in Azure, zoals Data Factory, SQL DB, Synapse, ADLS, of Databricks. Of in AWS met o.a. Glue, Lakeformation of Redshift. Andere gerelateerde data-technologieën zijn ook welkom, we sluiten niks uit. 

Daarnaast heb je kennis van:

 • Eén van de volgende cloud platformen: Azure, AWS, Snowflake en/of Google Cloud
 • Beheersing van SQL en/of Python
 • Ervaring met datamodelling (3NF, dimensioneel en/of Data Vault)
 • Hibride cloud, cloud infra en data & analytics concepten
 • Bouwen van data pipelines (ETL) met behulp van bijvoorbeeld Databricks, of andere ETL tools
 • DevOps en CI/CD gedreven ontwikkelstandaarden en -technieken
 • Vloeiend Nederlands en Engels
 • Een Azure, AWS of Snowflake certificering op het gebied van Data is een pré maar kan ook bij ons gehaald worden

Wie zijn wij

Bij Hot ITem Groep staat ontwikkelen centraal en je deelt de passie voor data met 330 enthousiaste collega’s. Onze missie is om de performance van mensen, afdelingen en organisaties onderscheidend te verbeteren. Dit doen wij door het tot stand brengen van een wendbaar datafundament en het realiseren van een datagedreven organisatie en cultuur. De kernwaarden waar we voor staan zijn: inspirerend, sociaal, scherp, verantwoordelijk en gericht op groei. Ze staan centraal in de wijze waarop we dagelijks projecten doen en hoe we medewerkers coachen en beoordelen.

Wij geloven dat wij ons als organisatie onderscheiden met onze medewerkers. Dit zijn gepassioneerde specialisten op het gebied van business intelligence en besturing (Hot ITem), business analytics (Future Facts), meetbare transitie naar een datagedreven organisatie en cultuur (Hot ITem Academy), informatiecontinuïteit in een datagedreven organisatie (HIBRID), data integratie vraagstukken (AMIS) en databeheer voor pensioenfondsen (DataTrust), met een inhoudelijke focus op bedrijfskundig, functioneel, technisch of veranderkundig vlak.

Amsterdam
€ 4.400 - € 6.900 per maand
Hot ITem

of

Apply with Linkedin onbeschikbaar
Amsterdam
€ 4.400 - € 6.900 per maand
Hot ITem