Overslaan naar content

Persoonlijke groei en de onmisbare hulp van collega’s

"Met name die vriendelijke, open en informele instelling met veel persoonlijke aandacht voor wie dat nodig heeft, maakt het werken bij Hot ITem Conclusion bijzonder wat mij betreft. Geen dikdoenerij, ellebogen of bureaucratie, maar collega’s die vooral gericht zijn op het helpen groeien van collega’s en klanten."

Nirwan Ahmed - Data Engineer

Nirwan Ahmed

Bij de Hot ITem Groep krijg je alle ruimte voor persoonlijke ontwikkeling. Hoe dat eruit ziet is voor iedereen anders, want je bepaalt zelf in welke richting je wilt groeien. Misschien wil jij je graag specialiseren binnen je huidige functie of wil je liever doorstromen naar een andere rol. Het gaat erom waar jij gelukkig van wordt en welk pad jij wilt bewandelen. Collega Nirwan vertelt graag wat meer over zijn persoonlijke groeipad.

Van BI-Specialist naar Senior Data Engineer

Ik ben Nirwan Ahmed en ik ben in september 2018 bij Hot ITem Conclusion gestart als Business Intelligence Specialist. Na een aantal jaar mooie projecten te hebben gedaan in deze functie heb ik besloten de stap te maken naar Senior Data Engineer. Daar ben ik nu volop mee bezig. Het ontwikkeltraject bestaat eigenlijk uit twee pijlers: softskills en vakinhoudelijke kennis. Dat betekent concreet dat ik aan de ene kant mijn consultancyvaardigheden ontwikkel en aan de andere kant mijn kennis van bijvoorbeeld cloud-services en ontwikkeltools. Dat doe ik door het volgen van interne opleidingen, maar ook veel ‘on-the-job’. Als Data Engineer ben ik nu betrokken bij het ontwerpen en realiseren van datafundament-oplossingen voor onze klanten, met name in de financiële sector.

Werken aan innovatieve oplossingen van concept tot implementatie

Bij een grote Nederlandse bank heb ik kunnen meewerken aan een project om een nieuw product in de markt te zetten. Hiervoor moest een DWH-oplossing compleet van de grond af aan ontwikkeld worden. Ik vond het ontzettend leuk om uitgedaagd te worden om van begin tot eind mee te denken over zo’n complete oplossing. Ik heb gesprekken gevoerd met de business, advies gegeven over hoe ik dacht dat de oplossing eruit moest komen te zien en daarna meegeholpen met de implementatie ervan. De klant was er heel blij mee en waardeerde onze aanpak. Voor mijzelf was het zeer leerzaam om de oplossing van concept tot implementatie te ervaren.

Waardevol advies van ervaren collega’s

Wat erg helpt bij dit soort uitdagingen is dat er bij Hot ITem Conclusion experts rondlopen in alle vakgebieden binnen Business Intelligence. Zij staan altijd open om met je te sparren en nemen daar ook echt de tijd voor. Het is trouwens ook enorm waardevol voor je persoonlijke groei om advies van experts te krijgen, voordat je de diepte induikt in een bepaald vakgebied. Hierdoor kun je van tevoren goed bepalen of datgene waarin jij je tanden wilt zetten ook echt aansluit op de praktijk.

Helpen groeien van collega’s en klanten

Met name die vriendelijke, open en informele instelling met veel persoonlijke aandacht voor wie dat nodig heeft, maakt het werken bij Hot ITem Conclusion bijzonder wat mij betreft. Geen dikdoenerij, ellebogen of bureaucratie, maar collega’s die vooral gericht zijn op het helpen groeien van collega’s en klanten.

Nieuwsgierig geworden naar de mogelijkheden bij Hot ITem Conclusion?

Wij zijn altijd op zoek naar talentvolle data-consultants en -specialisten. Bekijk de openstaande vacatures bij Hot ITem Conclusion en wie weet worden we collega’s!

De Hot ITem Groep maakt onderdeel uit van het Conclusion ecosysteem. Een unieke bundeling van bedrijven op het gebied van Business Transformatie en IT Services, met elk hun eigen signatuur en vakgebied. Wat ons verbindt? De drive om met oplossingen te komen die echt impact maken.