Skip to content

Data Engineer

Hot ITem

Wat ga je doen

Ben jij klaar om een sprint te trekken in jouw carrière op het gebied van data? Heb jij al enkele jaren ervaring in data engineering en wil jij je graag verder ontwikkelen? Dan hebben wij dé baan voor jou! Word onderdeel van de Hot ITem Groep en ontwikkel jezelf op technisch, persoonlijk en consultancyvlak.

Jouw rol als Data Engineer

Hot ITem helpt organisaties hun performance te verbeteren met een integrale aanpak waarbij business en IT worden samengebracht. In een multidisciplinair team van onder andere data-engineers, data-architecten, BI-developers, tech-leads, informatieanalisten, en businessconsultants ga je datalakes, datawarehouses en lakehouses ontwikkelen waarin strakke rapportages en analyses van hoge kwaliteit worden geleverd.

Samen met het projectteam codeer, automatiseer en onderzoek je nieuwe oplossingen voor CI/CD-gedreven data pipelines, waarbij je gebruikmaakt van relevante en innovatieve oplossingen met behulp van AWS-, Azure- of Snowflake-technologie. Het resultaat is dat onze klanten beter in control zijn en zij hun organisatie beter kunnen besturen.

Ook werken we aan cloud-migraties, waarbij on-premise-applicaties naar de AWS- of Azure-cloud worden gebracht. In beide gevallen gaat het vaak om miljarden records die tijdig en efficiënt verplaatst moeten worden, om vervolgens opgewerkt te worden naar bruikbare informatieproducten voor de eindgebruikers in de business.

Dit doen wij op projectbasis bij grote organisaties in heel Nederland. Je kunt hierbij denken aan branches als telecom, vervoer, finance of (semi-) overheid.

Voorbeeld projecten:

 • Voor de grootste pech-hulpverlener van Nederland realiseren we een datahub, waarin data voor de gehele organisatie beschikbaar wordt gesteld.
 • Bij een openbaar vervoerbedrijf ontwikkelen we een modern datafundament op basis van cloud-technologie, met daarin plek voor zowel gestructureerde als ongestructureerde (big) data. Hierdoor is de klant in staat om nog meer waarde uit data te halen.
 • Voor een grote logistieke dienstverlener bouwen we een cloud native lakehouse als fundament onder een nieuw enterprise-breed BI-platform voor selfservice-BI.

Wat bieden wij

Hot ITem is een platte projectorganisatie waar iedereen aan de slag is als consultant in een projectgroep, óók de directie. Binnen Hot ITem zijn er kennisgroepen actief waarbij je kunt aansluiten zodat je altijd een peer-groep hebt waarmee je kunt sparren. Daarnaast zijn er diverse mogelijkheden om in eigen tempo, online of op ons kantoor, nieuwe kennis op te doen van de laatste technieken of stappen te zetten in persoonlijke ontwikkeling.

Hot ITem zorgt goed voor zijn mensen en dat doen we met een totaalpakket aan voorwaarden:

 • Salaris tussen de € 3.700,- en € 5.500,- o.b.v. 40 uur
 • Een contract voor onbepaalde tijd met mogelijkheid tot parttime werken
 • Een leasebudget en bonusregeling
 • Telefoon en laptop 
 • Onkostenvergoeding én internetvergoeding
 • Sabbatical opties en goede pensioenverzekering
 • 27 vakantiedagen en 2 prestatieverlofdagen
 • Flexibel werken: regie over je eigen werktijden - naast thuis en bij de klant, bieden we je een goed bereikbare werkplek in Amsterdam met een prachtig uitzicht over het IJ
 • Wekelijkse stoelmassage, een gym, dakterras en Danz Café waar je altijd even een praatje kunt maken met je collega’s

Wat breng jij mee

Vakinhoudelijke skills:

 • Kennis van Azure, AWS of Snowflake, maar Databricks en GCP zijn ook meer dan welkom
 • Ervaring met dataplatformen en warehouses met daarin Microsoft, Oracle of cloud native warehouse-oplossingen zoals Synapse, Redshift of Snowflake (en bijbehorende oplossingen om een lakehouse te kunnen vormgeven)
 • Ervaring in datamodellering: derde normaalvorm – dimensioneel – data vault
 • Begrip en ervaring in concepten zoals CI/CD en infra-as-code
 • Beheersing van SQL, Python (en/of Powershell of Bash)

Consultancy skills:

 • Gezonde dosis relativeringsvermogen en humor, scherpe ideeën, veel energie en een open manier van communiceren
 • Inhoudelijk betrokken en op zoek naar verbetering
 • Ervaring in het meenemen van de klant in mogelijke oplossingen
 • Goede kennis van de Nederlandse en Engelse taal

Wie zijn wij

Bij Hot ITem Groep staat ontwikkelen centraal en je deelt de passie voor data met 330 enthousiaste collega’s. Onze missie is om de performance van mensen, afdelingen en organisaties onderscheidend te verbeteren. Dit doen wij door het tot stand brengen van een wendbaar datafundament en het realiseren van een datagedreven organisatie en cultuur. De kernwaarden waar we voor staan zijn: inspirerend, sociaal, scherp, verantwoordelijk en gericht op groei. Ze staan centraal in de wijze waarop we dagelijks projecten doen en hoe we medewerkers coachen en beoordelen.

Wij geloven dat wij ons als organisatie onderscheiden met onze medewerkers. Dit zijn gepassioneerde specialisten op het gebied van business intelligence en besturing (Hot ITem), business analytics (Future Facts), meetbare transitie naar een datagedreven organisatie en cultuur (Hot ITem Academy), informatiecontinuïteit in een datagedreven organisatie (HIBRID), data integratie vraagstukken (AMIS) en databeheer voor pensioenfondsen (DataTrust), met een inhoudelijke focus op bedrijfskundig, functioneel, technisch of veranderkundig vlak.

Amsterdam
€ 3.700 - € 5.500 per maand
Hot ITem

of

Apply with Linkedin onbeschikbaar
Amsterdam
€ 3.700 - € 5.500 per maand
Hot ITem