Skip to content

Analytics Translator

Future Facts

Wat ga je doen

Wie zijn wij

Future Facts is een jong, dynamisch bedrijf dat geloofd in de kracht van feiten. We helpen daarom klanten extra waarde en inzicht te halen uit beschikbare data waarmee ze uitspraken kunnen doen over de toekomst die op feiten gebaseerd zijn.

Future Facts is volop aan het groeien en zoeken medewerkers die met dezelfde passie voor het vak bij willen dragen aan de groei van de organisatie en onze klanten.

Jouw rol als Analytics Translator

Als Analytics Translator help je bedrijven bij het indentificeren en prioriteren van bedrijfsproblemen waarbij je inzichtelijk maakt bij welke kritike issues de hoogste waardevermeerdering zit. Denk hierbij aan marketingcampagnes, sales- en orderprocessen, operationele processen en klantcontactstrategie.

Je bent een sparringpartner voor senior management op jouw expertisegebied en bent in staat de link te leggen tussen de businessvraagstukken en mogelijke oplossingen die gegevens/data daarvoor bieden. Je bent goed op de hoogte van de laatste ontwikkelingen omtrent Data Science en Machine Learning en kan onze klanten adviseren bij het succesvol organiseren van een analytics strategie.

Naast de rol van consultant vervul je ook de rol van Peoplemanager. Medewerkers staan centraal bij Future Facts en als jonge projectorganisatie vinden wij het belangrijk dat zij goed worden begeleid. Als Peoplemanager ben je geen direct leidinggevende, maar meer een coach en aanspreekpunt. Je helpt met passende projecten en de persoonlijke ontwikkeling van jouw groep en denkt mee met persoonlijke situaties. Door jouw inlevende, open en creëerende instelling voelen mensen zich gehoord en bereiken ze hun persoonlijke doelen met plezier.

We stimuleren je om expert te blijven in de snel veranderende wereld van Data Science, bijvoorbeeld door middel van Tracks en Trainingen, het behalen van de juiste certificering, stand-ups met collega's of intervisies met Technical Leads. Kies vooral de methode die het beste bij jou past!

Wat bieden wij

Wat bieden wij

 • Een afwisselende rol bij een jong, groeiend bedrijf met projecten die het verschil maken
 • Een groep vriendelijke, no-nonsense collega’s die behoren tot de beste data professionals van Nederland
 • Een goed bereikbare werkplek in Amsterdam met een prachtig uitzicht over het IJ
 • Een concurrerend salaris, bonus, telefoon en laptop zijn vanzelfsprekend. Het stapje extra doen wij door jou een leasebedrag, privé internet- en onkostenvergoeding te bieden
 • Een gym, dakterras en Danz Café waar je altijd even een praatje kunt maken met je collega’s

Wat breng jij mee

 • Uitstekende beheersing van de Nederlandse en Engelse taal
 • 5 jaar ervaring, zowel in een businessvakgebied als op het vlak van empirisch onderzoek
 • WO-opleiding in een relevante richting zoals Econometrie, Kwantitatieve economie, Technisch bedrijfskunde, Bedrijfskundige informatica
 • Een nieuwsgierige, mensgerichte,  analytische en zelfverzekerde instelling 
 • Ervaring met Data Science vraagstukkken, modelleren en/of datamining
 • Ervaring van Python en R. 
 • Kennis van AWS, Azure, GCP, Docker, Kubernetes, PySpark, Kafka, Tensorflow is een grote pre.
Amsterdam
Future Facts

of

Apply with Linkedin onbeschikbaar
Apply with Indeed onbeschikbaar
Amsterdam
Future Facts