Overslaan naar content

Jeroen Kruit is na 16 jaar nog lang niet klaar bij Hot ITem Conclusion

“De afwisseling, mijn persoonlijke ontwikkeling én natuurlijk de leuke collega’s zorgen ervoor dat ik hier nog steeds met veel plezier zit.”

Jeroen Kruit - Programmamanager & Senior Manager Delivery

Jeroen Kruit

Toen Jeroen Kruit in de zomer van 2008 startte bij Hot ITem Conclusion had hij nog nooit langer dan drie jaar ergens gewerkt. Inmiddels zijn we vele jaren verder en werkt Jeroen nog steeds voor de factbased improvement-specialist. “De afwisseling, mijn persoonlijke ontwikkeling én natuurlijk de leuke en professionele collega’s zorgen ervoor dat ik hier nog steeds met veel plezier zit.”

De consultants van Hot ITem Conclusion helpen organisaties uit uiteenlopende branches met het plukken van de vele vruchten van datagedreven werken. Zo ook in de financiële sector, waar Jeroen zich in heeft gespecialiseerd.

“Voor de financiële sector zijn we vooral sterk in het combineren van verantwoording en sturing”, vertelt hij. “In het bancaire en assurantiëngedeelte van de branche is de regeldruk het afgelopen decennium enorm toegenomen. Veel partijen hebben een uitdaging in het goed verzamelen, duiden en structureren van de data om te verantwoorden naar toezichthouders als de AFM, DNB, ECB en ACM.”

Tegelijkertijd moeten de financiële instellingen ook grip houden op hun bedrijfsvoering. “Enerzijds vanwege verplichte ratio’s die gelden in de branche, maar ook om hun eigen middelen zo efficiënt en effectief mogelijk in te zetten”, legt Jeroen uit. “Wij helpen ze met deze doelstellingen, zowel verantwoorden als sturen. Hierbij helpt het opzetten van één centrale set aan definities en opslag van data op een zo hoog mogelijk detailniveau enorm in het begrijpen en kunnen beïnvloeden van resultaten, en het beantwoorden van vragen van de toezichthouders.”

Organisaties beter achterlaten

Waar data wordt gezien als het toverwoord van de 21e eeuw, begint alles voor Hot ITem Conclusion bij de bedrijfsdoelstellingen. “Deze visualiseren we door middel van een strategy map. Dit geeft inzicht in de doelen, de input die de omgeving je levert en alle processen die je kunt uitvoeren om met behulp van deze input de juiste output te genereren. Deze exercitie geeft focus op de juiste doelen.”

Zo bouwt het bureau samen met de klantorganisatie een fundament dat de managers in staat stelt zelf te sturen op de resultaten. “Dit allemaal specifiek toegesneden op de organisatie, rekening houdend met de cultuur, omvang en visie van het bedrijf.”

Daarbij geniet Jeroen er met name van “om een project en een klant in beweging te krijgen”, zo legt hij uit. “Een aantal jaar geleden heb ik met een team bij BNG Bank het programma opgestart waarin we de bank een impuls hebben gegeven richting een nieuwe manier van werken. Vooral het moment waarop het kwartje valt en al het harde werken van eenieder vruchten begint af te werpen vind ik geweldig. Voor mij is de drijfveer om organisaties beter en zelfstandiger achter te laten dan dat ik ze aantrof.”

Nog veel te bereiken

Bij zijn start in 2008 richtte Jeroen zich nog niet op de financiële sector. “Mijn verhaal is een goed voorbeeld van wat er mogelijk is bij ons, afhankelijk van wat je wil en kunt. Ik kwam bij Hot ITem Conclusion als marketing (intelligence) consultant. Na twee jaar kreeg ik een klus bij NWB Bank, waar we green field een datawarehouse hebben mogen opzetten. Dit paste naadloos bij mijn bedrijfskundige, financiële opleiding en daar heb ik veel van mijn ervaring opgedaan. Later kwamen daar andere banken bij, heb ik een tijd in Berlijn gezeten en zijn we uitgebreid naar pensioenuitvoerders/fondsen en vastgoedbeheer.”

Sinds het begin van 2024 is hij ook Senior Manager Delivery van Hot ITem Conclusion. “Samen met sales en onze consultants in de verschillende disciplines geef ik gestalte aan de ambities van onze klanten en die van onszelf. We kunnen nog veel bereiken in de verdere optimalisatie van onze klanten, vooral waar het duurzaamheid betreft. Daar ligt voor mij de komende tijd de uitdaging: Nederland verbeteren op het gebied van welzijn van mens, dier en natuur.”

Jeroen is dan ook nog lang niet klaar bij Hot ITem Conlusion. “Voor Hot ITem Conclusion had ik nog nooit ergens langer dan drie jaar gewerkt. Blijkbaar is dat de lengte van mijn spanningsboog. Het voordeel van onze projectenorganisatie is dat je minstens elke tweeënhalf jaar iets anders kan gaan doen.”

“Dat en mijn persoonlijke ontwikkeling in de afgelopen zestien jaar – aangevuld met de goede en leuke collega’s – heeft ervoor gezorgd dat ik hier nog steeds met veel plezier zit!”

Dit artikel is opgesteld in samenwerking met Consultancy.nl.

Nieuwsgierig geworden naar de mogelijkheden bij Hot ITem Conclusion?

Wij zijn altijd op zoek naar talentvolle data-consultants en -specialisten. Bekijk de openstaande vacatures bij Hot ITem Conclusion en wie weet worden we collega’s!

De Hot ITem Groep maakt onderdeel uit van het Conclusion ecosysteem. Een unieke bundeling van bedrijven op het gebied van Business Transformatie en IT Services, met elk hun eigen signatuur en vakgebied. Wat ons verbindt? De drive om met oplossingen te komen die echt impact maken.