Overslaan naar content

Analytics Translator: de onmisbare schakel tussen business en data science

“Naast de diversiteit aan klanten, had de impact van de projecten een grote invloed op mijn keuze voor Future Facts Conclusion. De betrokkenheid vanaf het begin van een project vind ik heel leuk.“

Diane Roozendaal - Analytics Translator

Diane Roozendaal

Sinds een paar jaar is er een nieuwe buzzterm in data science land: de Analytics Translator. Wat is dit precies en hoe zorg je dat je succesvol bent als analytics translator? Wat voor rol heeft de Analytics Translator in de projecten van Future Facts Conclusion? Collega Diane Roozendaal legt het uit.

Waarde uit data halen

Ik ben Diane Roozendaal en ben in februari 2022 gestart als Analytics Translator bij Future Facts Conclusion. Mijn studie-achtergrond ligt in neurowetenschappen. Maar van onderzoek naar menselijke intelligentie ben ik geconvergeerd naar het toepassen van kunstmatige intelligentie.

Als Analytics Translator help ik bedrijven meer waarde uit hun data te halen. Vaak zien bedrijven door de bomen het bos niet meer en zijn ze zoekende hoe zij Machine Learning kunnen inzetten om daadwerkelijk waarde te creëren en processen te optimaliseren. Ik kan hen helpen de knelpunten te herkennen en samen te focussen op de kritieke business issues. Het structureren, visualiseren en organiseren van bestaande data kan dan al enorm helpen. Door mijn technische skills kan ik gemakkelijk uitleggen of demonstreren wat er mogelijk is binnen de afgesproken kaders. Dit proces helpt hen om feitelijke inzichten te vergaren, besluitvorming te faciliteren en een datagedreven koers te volgen.

Betrokken vanaf het begin

Naast de diversiteit aan klanten, had de impact van de projecten een grote invloed op mijn keuze voor Future Facts Conclusion. Als consultant lever je projecten op van begin tot het einde. De betrokkenheid vanaf het begin van een project vind ik heel leuk. Ik denk mee over welke vragen, eigenschappen of technische implementaties belangrijk zijn voor het einddoel. Het eindresultaat? Een product afgestemd op de wensen van de klant, wat niet alleen bijdraagt aan een verdienmodel maar ook aan de maatschappij. Zo heeft Future Facts Conclusion al veel diverse projecten kunnen opleveren: van modelvalidatie bij een bedrijf wat zich inzet tegen kinderarbeid, tot een IoT-platform voor optimale klimaatregulering in gebouwen bij een bouwbedrijf, tot een classificatiemodel voor een online FAQ-platform bij een postbedrijf.

Kennisdeling tijdens de Friday Sessions

Bij Future Facts Conclusion werkt een jonge, gemotiveerde club mensen die allemaal gefascineerd zijn door data. Zowel op het gebied van translatie, als ook Data Science en Machine Learning Engineering. Door de grote diversiteit aan achtergronden leren we veel van elkaar. Een vast moment daarvoor zijn de vrijdagen. Op deze dag komen we samen voor kennisdeling, discussies en teambuilding. Naast deze dagen worden er ook veel trainingen aangeboden binnen de Hot ITem Groep, ons moederbedrijf. Een master worden in Power BI? Vuriger worden in het stellen van de juiste vragen? Een expert worden op een cloud platform naar keuze? Persoonlijke ontwikkeling is één van onze kernwaarden! En na een lange deep-dive training kunnen we samen met alle data nerds ontspannen in ons eigen Danz café. 

Nieuwsgierig geworden naar de mogelijkheden bij Future Facts Conclusion?

Wij zijn altijd op zoek naar talentvolle Data Scientists, Analytics Translators, Machine Learning Engineers en Data Engineers. Bekijk de openstaande vacatures bij Future Facts Conclusion en wie weet worden we collega’s!

De Hot ITem Groep maakt onderdeel uit van het Conclusion ecosysteem. Een unieke bundeling van bedrijven op het gebied van Business Transformatie en IT Services, met elk hun eigen signatuur en vakgebied. Wat ons verbindt? De drive om met oplossingen te komen die echt impact maken.