Skip to content

Senior BI Consultant

Hot ITem

Wat ga je doen

Jouw rol als Business Intelligence Consultant

Als business intelligence consultant bij Hot ITem krijg je alle ruimte om jouw kennis in de breedste zin van het woord te delen. Je volgt de technologische ontwikkelingen binnen ons datavakgebied op de voet en deelt deze met je BI-vakgenoten. Binnen het team ben jij dé expert op het gebied van BI-topics en één van de kennistrekkers en sparringpartners over de inzet van business intelligence & analytics oplossingen.  De technische mogelijkheden weet jij te vertalen naar effectieve oplossingen voor de business van onze klanten. Je bent betrokken bij innovatieve en complexe dataprojecten en bent de sparringpartner voor de business om managementinformatie naar een hoger niveau te brengen. In de voortrajecten bij onze klanten help jij, op basis van een beperkte dataset, razendsnel een mooie demo te maken die de klant overtuigt van de mogelijkheden van data-oplossingen. 


Wat deze rol interessant maakt voor de gevorderde business intelligence visionair is zowel het presenteren van de oplossing als het begeleiden van het implementatieproces. Jij verdeelt je tijd over meerdere projecten (gemiddeld 2) in verschillende branches zoals Telecom, Retail, Logistiek en Banking. Daarbij verken je wat de BI-behoeftes zijn van de gebruikers van de klant en brengt deze in kaart. Wat voor type rapportages zijn er nodig en wat voor (technische) oplossingen passen daar bij? 

Tevens ben jij hét voorbeeld voor het team, en je fungeert dan ook als expert, coach of projectleider van zowel soft- als technische skills. Iemand met jouw ervaring neemt vakinhoudelijk de leiding en jij helpt junioren en medioren 'on the job' met technische problemen. Je draagt bij aan zowel hun loopbaan- als persoonlijke ontwikkeling. Daarbij kun je denken aan het geven van trainingen en het presenteren van best practices op het gebied van data visualisatie in BI en advanced analytics.

 • Jij vult ons aan vanwege jouw ijzersterke verhaal over de impact van goede rapportages op de besturing van de organisatie van de klant. Daarvoor zet je jouw diepgaande kennis van Power BI, Qlik, Tableau, Looker en Quicksight met veel plezier in. Jij begrijpt het hele palet en weet wat de mitsen en maren zijn per oplossing;
 • Jij zorgt ervoor dat managementinformatie op begrijpelijke en visueel aantrekkelijke wijze wordt vertaald naar de business van de klant. Daarbij inspireer je de klant met verschillende rapportagemogelijkheden, maakt de organisatie bewust van de waarde van data en verhoogt de data literacy door ondersteuning op de interpretatie;
 • Je begrijpt wat het raakvlak is met artificial intelligence en business intelligence en ziet hoe AI binnen BI-tooling steeds meer gebruikt kan worden. Met ons label Future Facts zitten we midden in die ontwikkeling en in deze rol kun je daar veel kennis van komen opdoen én deze ontwikkeling op termijn zelf aanjagen.

Wat bieden wij

 • Salaris tussen de € 4.700,- en € 6.500,- o.b.v. 40 uur
 • Een contract voor onbepaalde tijd met mogelijkheid tot parttime werken
 • Een leasebudget en bonusregeling
 • Telefoon en laptop
 • Onkostenvergoeding én internetvergoeding
 • Sabbatical opties en goede pensioenverzekering
 • 27 vakantiedagen en 2 prestatieverlofdagen
 • Flexibel werken: regie over je eigen werktijden - naast thuis en bij de klant, bieden we je een goed bereikbare werkplek in Amsterdam met een prachtig uitzicht over het IJ
 • Wekelijkse stoelmassage, een gym, dakterras en Danz Café waar je altijd even een praatje kunt maken met je collega’s
 • Een rol waarbij je voorloper bent én kunt blijven in de snel ontwikkelende wereld van data & advanced analytics

Wat breng jij mee

 • Je hebt ruime ervaring als bijvoorbeeld BI-consultant, technical lead of management consultant in het BI-vakgebied;
 • Van nature ben je nieuwsgierig en je hebt een visie op het gebied van data en business intelligence;
 • Jij bent ijzersterk in het overbrengen van een inspirerend en visueel aantrekkelijk verhaal;
 • Allround in Power BI en Qlikview en het bouwen van mock-ups voor rapportages;
 • Je hebt meerdere toolimplementaties bij klanten gedaan;
 • Jij geeft graag workshops, zowel intern als bij de klant;
 • Goede beheersing van de Nederlandse taal.

Wie zijn wij

Bij Hot ITem Groep staat ontwikkelen centraal en je deelt de passie voor data met 330 enthousiaste collega’s. Onze missie is om de performance van mensen, afdelingen en organisaties onderscheidend te verbeteren. Dit doen wij door het tot stand brengen van een wendbaar datafundament en het realiseren van een datagedreven organisatie en cultuur. De kernwaarden waar we voor staan zijn: inspirerend, sociaal, scherp, verantwoordelijk en gericht op groei. Ze staan centraal in de wijze waarop we dagelijks projecten doen en hoe we medewerkers coachen en beoordelen.

Wij geloven dat wij ons als organisatie onderscheiden met onze medewerkers. Dit zijn gepassioneerde specialisten op het gebied van business intelligence en besturing (Hot ITem), business analytics (Future Facts), meetbare transitie naar een datagedreven organisatie en cultuur (Hot ITem Academy), informatiecontinuïteit in een datagedreven organisatie (HIBRID), data integratie vraagstukken (AMIS) en databeheer voor pensioenfondsen (DataTrust), met een inhoudelijke focus op bedrijfskundig, functioneel, technisch of veranderkundig vlak.

Amsterdam
€ 4.700 - € 6.500 per maand
Hot ITem

of

Apply with Linkedin onbeschikbaar
Amsterdam
€ 4.700 - € 6.500 per maand
Hot ITem