Skip to content

Power BI Consultant

Hot ITem

Wat ga je doen

Ben jij op zoek naar een plek waar je met jouw Power BI kennis écht het verschil kunt maken? Wil je jezelf continue blijven ontwikkelen en werk je het liefst samen in projectteams? Dan hebben we jou nodig als BI Consultant! Wij zorgen voor een goede work-life balance, interessante projecten en een groep scherpe data professionals.

Jouw rol als BI Consultant

In de rol van Business Intelligence Consultant zorg jij dat de klant effectief kan gaan sturen op basis van data. We zijn op zoek naar iemand met goede Power BI kennis die enerzijds technische sterk onderlegd is en anderzijds teamgenoten wil helpen bij hun ontwikkeling.

Je komt te werken in een multidisciplinair team met Data Engineers, Informatieanalisten en Business Consultants dat werkt in een devops-omgeving. Binnen het team ben jij dé expert op het gebied van BI-topics en bent dan ook een van de kennistrekkers en sparringpartners over de inzet van Business Intelligence & Analytics oplossingen. Daarnaast beschik je over vergaande Power BI ontwikkelkennis en ben je in staat om Power BI infra-architectuur in te richten conform Power BI Enterprise Deployment richtlijnen, voor zowel on-premise als Power BI service deployments.

Wat deze rol onderscheidend maakt is dat jij hét voorbeeld bent voor het team, en je fungeert dan ook als expert, coach of projectleider van zowel soft- als technische skills. Iemand met jouw ervaring neemt vakinhoudelijk de leiding en jij helpt junioren en medioren on the job met technische problemen. Je draagt bij aan zowel hun loopbaan als persoonlijke ontwikkeling.

Voorbeelden van onze projecten:

 • Bij de groenste vermogensbeheerder van Nederland bouwen we ESG Power BI rapportages waarmee de portefeuille nog efficiënter kan worden verduurzaamd
 • Voor een grote infrastructurele bouwer ontwikkelen we Power BI rapportages waarmee de CO2 uitstoot in kaart wordt gebracht waardoor ze hun ambitieuze doelstellingen voor 2030 kunnen behalen

Wat bieden wij

Hot ITem is een platte projectorganisatie waarin iedereen werkt in projectgroepen, óók de directie. We hebben uitdagende projecten en er zijn volop trainings- en leermogelijkheden. Hot ITem zorgt goed voor zijn mensen en dat doen wij met een totaalpakket aan voorwaarden:

 • Salaris tussen de € 3.400,- en € 5.000,- o.b.v. 40 uur
 • Een contract voor onbepaalde tijd met mogelijkheid tot parttime werken
 • Een leasebudget en bonusregeling
 • Telefoon en laptop
 • Onkostenvergoeding én internetvergoeding
 • Sabbatical opties en goede pensioenverzekering
 • 27 vakantiedagen en 2 prestatieverlofdagen
 • Flexibel werken: regie over je eigen werktijden - naast thuis en bij de klant, bieden we je een goed bereikbare werkplek in Amsterdam met een prachtig uitzicht over het IJ
 • Wekelijkse stoelmassage, een gym, dakterras en Danz Café waar je altijd even een praatje kunt maken met je collega’s

Wat breng jij mee

 • Je kunt programmeren in SQL en DAX
 • Ervaring met ontwikkelen van data Pipelines en best practices i.c.m. productiewaardige Power BI-oplossingen
 • Affiniteit met factbased besturing en data-oplossingen
 • Je kunt je goed inleven in de omgeving van de klant en je overtuigingskracht inzetten waar nodig.
 • Analytische vaardigheden, klantgerichtheid en organisatiebewustzijn
 • Je vindt het leuk om kennis over te dragen en bij te dragen aan de ontwikkeling van jouw teamgenoten
 • Uitstekende kennis van de Nederlandse taal

Wie zijn wij

Bij Hot ITem Groep staat ontwikkelen centraal en je deelt de passie voor data met 330 enthousiaste collega’s. Onze missie is om de performance van mensen, afdelingen en organisaties onderscheidend te verbeteren. Dit doen wij door het tot stand brengen van een wendbaar datafundament en het realiseren van een datagedreven organisatie en cultuur. De kernwaarden waar we voor staan zijn: inspirerend, sociaal, scherp, verantwoordelijk en gericht op groei. Ze staan centraal in de wijze waarop we dagelijks projecten doen en hoe we medewerkers coachen en beoordelen.

Wij geloven dat wij ons als organisatie onderscheiden met onze medewerkers. Dit zijn gepassioneerde specialisten op het gebied van business intelligence en besturing (Hot ITem), business analytics (Future Facts), meetbare transitie naar een datagedreven organisatie en cultuur (Hot ITem Academy), informatiecontinuïteit in een datagedreven organisatie (HIBRID), data integratie vraagstukken (AMIS) en databeheer voor pensioenfondsen (DataTrust), met een inhoudelijke focus op bedrijfskundig, functioneel, technisch of veranderkundig vlak.

Amsterdam
€ 3.400 - € 5.000 per maand
Hot ITem

of

Apply with Linkedin onbeschikbaar
Amsterdam
€ 3.400 - € 5.000 per maand
Hot ITem