Skip to content

Consultant organisatieontwikkeling

Hot ITem Academy

Wat ga je doen

Hot ITem Academy is ontstaan vanuit de overtuiging dat niet alleen processen, besturing en technologie belangrijk zijn om een datagedreven organisatie te creëren, maar dat ook medewerkers cruciaal zijn in deze transitie. Samen met klanten bekijken we welke rollen en competenties nodig zijn om hun datastrategie te realiseren en helpen wij hen deze te ontwikkelen. We geven dus niet alleen advies, maar implementeren het ook. Dit doen we op een datagedreven manier. Vanwege de groeiende klantvraag willen wij het team uitbreiden met een organisatie-ontwikkelingsconsultant.

Jouw rol als consultant organisatieontwikkeling

Als consultant bij Hot ITem Academy heb je een adviesrol en implementeer je jouw advies. We hebben verschillende proposities en afhankelijk van het vraagstuk focus jij je op datgene wat de klant nodig heeft om zijn ambitie of veranderingen te realiseren. Zo kun je bij de ene opdracht verantwoordelijk zijn voor de ontwikkeling en uitvoering van een plan en roadmap voor de transitie naar een datagedreven organisatie en kun je gevraagd worden om mee te denken over een nieuwe organisatie- of afdelingsinrichting. Een andere keer ga je aan de slag met het implementeren van datagedreven talentmanagement of het ontwikkelen van een opleidingsprogramma voor nieuwe medewerkers, zij-instromers of voor het omscholen van een datateam.

Je vindt het leuk om organisaties écht te helpen en de performance van medewerkers te verbeteren, zodat de organisatie datagedreven wordt en medewerkers meer werkgeluk ervaren. Ook de afwisseling van type opdrachten en complexiteit spreekt je aan. Het geven van workshops, mensen meenemen en overtuigen met jouw advies, meedenken over de juiste communicatie en het actief begeleiden van een veranderprogramma zijn activiteiten waar je energie van krijgt.

Naast jouw werk als consultant ben je ook betrokken bij de commerciële activiteiten voor Hot ITem Academy. Je voert salesgesprekken met bestaande en nieuwe klanten om te ontdekken wat wij voor hen kunnen betekenen, maakt offertes en bespreekt deze met de klant. Je werkt hierbij nauw samen met de Business Managers van de Hot ITem Groep.

Wat bieden wij

 • Een veelzijdige functie waarbij je een cruciale rol hebt in de groei van de organisatie
 • De kans om mee te bouwen aan de ontwikkeling van deze startup, met ondersteuning van de Hot ITem Groep
 • Een contract voor onbepaalde tijd met mogelijkheid tot parttime werken
 • Een leasebudget en bonusregeling
 • Telefoon en laptop
 • Onkostenvergoeding én internetvergoeding
 • Sabbatical opties en goede pensioenverzekering
 • 27 vakantiedagen en 2 prestatieverlofdagen
 • Flexibel werken en regie over je eigen werktijden
 • Wekelijkse stoelmassage, een gym, dakterras en Danz Café waar je altijd even een praatje kunt maken met je collega’s

Wat breng jij mee

Wij vinden het belangrijk dat jij past binnen de cultuur van Hot ITem. Dit zorgt voor jouw en ons werkgeluk! In het kort houdt dit in dat je inspirerend, sociaal, verantwoordelijk, scherp en gericht op groei bent. Daarnaast beschik je over:

 • Intrinsieke motivatie om de performance van medewerkers te verbeteren vanuit de gewenste situatie
 • Kennis van diverse verandermethodieken en ervaring met het ontwikkelen van learning roadmaps
 • HBO/WO werk- en denkniveau
 • Uitstekende communicatieve skills en -beheersing van de Nederlandse taal
 • Doorzettingsvermogen en overtuigingskracht
 • Bij voorkeur heb je al consultancy-ervaring op het gebied van performance-verbetering

Wie zijn wij

Bij Hot ITem Groep staat ontwikkelen centraal en je deelt de passie voor data met 330 enthousiaste collega’s. Onze missie is om de performance van mensen, afdelingen en organisaties onderscheidend te verbeteren. Dit doen wij door het tot stand brengen van een wendbaar datafundament en het realiseren van een datagedreven organisatie en cultuur. De kernwaarden waar we voor staan zijn: inspirerend, sociaal, scherp, verantwoordelijk en gericht op groei. Ze staan centraal in de wijze waarop we dagelijks projecten doen en hoe we medewerkers coachen en beoordelen.

Wij geloven dat wij ons als organisatie onderscheiden met onze medewerkers. Dit zijn gepassioneerde specialisten op het gebied van business intelligence en besturing (Hot ITem), business analytics (Future Facts), meetbare transitie naar een datagedreven organisatie en cultuur (Hot ITem Academy), informatiecontinuïteit in een datagedreven organisatie (HIBRID), data integratie vraagstukken (AMIS) en databeheer voor pensioenfondsen (DataTrust), met een inhoudelijke focus op bedrijfskundig, functioneel, technisch of veranderkundig vlak.

Voel je je aangesproken door het profiel en onze organisatie? Dan komen we graag met je in contact. Ook als je raakvlakken ziet maar nog met vragen zit.

Amsterdam
Hot ITem Academy

of

Apply with Linkedin onbeschikbaar
Amsterdam
Hot ITem Academy