Skip to content

BI Consultant Qlik

Hot ITem

Wat ga je doen

Ben jij een Qlik Sense Specialist en klaar voor een uitdagende opdracht? Hou je van afwisseling, wil je in projectteams werken en samen met onze andere scherpe dataprofessionals organisaties echt helpen verbeteren? Dan is deze rol bij Hot ITem iets voor jou.

Jouw rol als Business Intelligence Consultant

Bij Hot ITem moedigen we nieuwe ideeën en het bedenken van creatieve datagedreven oplossingen aan. In de rol van Business Intelligence Specialist zorg jij dat de klant effectief kan sturen op zijn doelen dankzij de juiste inzichten. Met jouw kennis van Qlik Sense zorg je voor heldere en effectieve rapportages en dashboards. Ook ben je betrokken bij de implementatie, geef je (inspiratie) workshops en help je de klant het gebruik van dashboards eigen te maken.

We zoeken een scherpe professional die doorvraagt bij de klant om tot de kern van zijn/haar behoefte te komen. Iemand die spart met collega’s in de multidisciplinaire projectteams om die oplossing te bieden die de klant zelf nog niet bedacht had én daardoor wordt verrast.

Voorbeelden van projecten

Door de afwisselende projecten bij Hot ITem kom je in korte tijd in aanraking met verschillende organisaties in onder andere de retail-, telco-, overheid- en finance-sector. Met jouw rapportages kan de klant bijvoorbeeld effectiever sturen op duurzaamheid of de inzet van materieel. Zo creëer je door middel van data écht waarde voor de klant. Twee actuele voorbeelden:

 • Voor een grote telco ontwikkelen we een datamodel en diverse rapportages in Qlik-scripts
 • Voor een groot infrastructureel bouwbedrijf ontwikkelen we rapportages waarmee we de CO2-uitstoot in kaart brengen, waardoor het bedrijf zijn ambitieuze doelstellingen voor 2030 kan behalen.

Groei

Bij Hot ITem laten we jouw talent tot bloei komen en heb je zelf invloed op de keuze van projecten waarin je aan de slag gaat. Een van onze ambities is het opzetten van een Qlik-community binnen de organisatie en als je het leuk vindt, kun jij daarin een belangrijke rol spelen. Daarnaast zorgen wij dat je samen met 250 data-minded collega’s alle kennis opdoet om bij de beste dataprofessionals van Nederland te horen.

Met enige regelmaat nemen wij podcasts op met De Dataloog. In deze podcast vertelt DELTA Fiber Nederland bijvoorbeeld hoe Hot ITem heeft geholpen om met de juiste informatievoorziening de wendbaarheid van je organisatie te vergroten.

Wat bieden wij

Hot ITem is een platte projectorganisatie waarin iedereen werkt in projectgroepen, óók de directie. We hebben uitdagende projecten en er zijn volop trainings- en leermogelijkheden. Hot ITem zorgt goed voor zijn mensen en dat doen wij met een totaalpakket aan voorwaarden:

 • Salaris tussen de € 3.400,- en € 5.000,- o.b.v. 40 uur
 • Een contract voor onbepaalde tijd met mogelijkheid tot parttime werken
 • Een leasebudget en bonusregeling
 • Telefoon en laptop
 • Onkostenvergoeding én internetvergoeding
 • Sabbatical opties en goede pensioenverzekering
 • 27 vakantiedagen en 2 prestatieverlofdagen
 • Flexibel werken: regie over je eigen werktijden - naast thuis en bij de klant, bieden we je een goed bereikbare werkplek in Amsterdam met een prachtig uitzicht over het IJ
 • Wekelijkse stoelmassage, een gym, dakterras en Danz Café waar je altijd even een praatje kunt maken met je collega’s

Wat breng jij mee

 • De Qlik-technieken ken je door en door; het ontwikkelen van rapportages en dashboards als QVF, deployments, autorisaties, embedden van rapporten in portals etc. maar ook architectuur en de werking van verschillende services
 • Passie om samen met klanten te bouwen aan dashboards in Qlik en deze ‘pixel-perfect’ op te leveren
 • Als Data Artist weet jij Storytelling binnen Analytics toe te passen of je wil dit graag aanleren
 • Sterk analytische, conceptuele en probleemoplossende vaardigheden
 • Ervaring met projectmatig werken in een agile werkomgeving
 • Communicatief sterk en je hebt plezier in het delen van kennis en ervaring
 • Basiskennis van datawarehouse- concepten
 • Goede beheersing van de Nederlandse taal

Wie zijn wij

Bij Hot ITem Groep staat ontwikkelen centraal en je deelt de passie voor data met 330 enthousiaste collega’s. Onze missie is om de performance van mensen, afdelingen en organisaties onderscheidend te verbeteren. Dit doen wij door het tot stand brengen van een wendbaar datafundament en het realiseren van een datagedreven organisatie en cultuur. De kernwaarden waar we voor staan zijn: inspirerend, sociaal, scherp, verantwoordelijk en gericht op groei. Ze staan centraal in de wijze waarop we dagelijks projecten doen en hoe we medewerkers coachen en beoordelen.

Wij geloven dat wij ons als organisatie onderscheiden met onze medewerkers. Dit zijn gepassioneerde specialisten op het gebied van business intelligence en besturing (Hot ITem), business analytics (Future Facts), meetbare transitie naar een datagedreven organisatie en cultuur (Hot ITem Academy), informatiecontinuïteit in een datagedreven organisatie (HIBRID), data integratie vraagstukken (AMIS) en databeheer voor pensioenfondsen (DataTrust), met een inhoudelijke focus op bedrijfskundig, functioneel, technisch of veranderkundig vlak.

Amsterdam
€ 3.700 - € 5.000 per maand
Hot ITem

of

Apply with Linkedin onbeschikbaar
Amsterdam
€ 3.700 - € 5.000 per maand
Hot ITem